ODORIZACIJA PRIRODNOG GASA – PUNJENJE UREĐAJA ZA ODORIZACIJU

Prirodni gas je sve više u upotrebi zbog brojnih prednosti u odnosu na druge energente.

Međutim, njegova bitna svojstva su zapaljivost, eksplozivnost i odsustvo mirisa.

Da bi se omogućila bezbedna upotreba zapaljivog gasa bez mirisa, kakav je i prirodni gas, potrebno je primeniti osnovnu preventivnu meru – odorizaciju.

Odorizacija prirodnog gasa je postupak ubrizgavanja odoranta (mirisne materije) u struju gasa preko uređaja za odorizaciju. Ovim postupkom prirodni gas se prepoznaje po karakterističnom mirisu, koji potiče od prisustva dodatog odoranta, čime se omogućava da krajnji korisnik primeti isticanje gasa iz gasnih instalacija i pre nego što se dostigne granica eksplozivnosti.

OD-JU doo vrši nabavku, skladištenje, isporuku, transport odoranta do vašeg odorizacijskog mesta gde vršimo punjenje uređaja za odorizaciju.

Odorant koji obezbeđujemo za odorizaciju prirodnog gasa je tetrahidrotiofen (Scentinel®T).

Skladištenjem obezbeđujemo uvek potrebnu količinu odoranta i reagujemo u slučaju hitne isporuke, transporta i punjenja odorizatora odorantom.

Transport odoranta se vrši vozilima koja ispunjavaju ADR propise.

Kompletnu uslugu odorizacije vrše zaposleni, koji su deo stručnog tima OD-JU doo Irig.

Nudimo pouzdanu i osiguranu uslugu, tehničku pomoć i podršku, trenutno reagovanje za rešavanje problema kada je u pitanju odorizacija gasa.

Postupak punjenja odorizatora odorantom se vrši bez zagađenja životne sredine (zatvoren sistem punjenja uz upotrebu filtera sa aktivnim ugljem).

Pošaljite nam zahtev za ponudu ili za više informacija nas kontaktirajte.